Jimmie Hunt/Джими Хънт

"If you stay ready, you don’t have to get ready."

Джими Хънт

Био

Джими Лий Хънт в роден на 14.09.1982г. В Ютика, Ню Йорк в семейството на военен.

Поради честата релокация на семейството в различни градове в Америка, заради професията на баща му, той е посещавал няколко гимназии. Учил е в Масачузец и Мейн, като играе баскетбол от 8 годишен.

През последната година в гимназията е номиниран за за Най- добър състезател в щата Мейн и в престижния конкурс на Макдоналдс за Най- добър баскетболист на Америка.И до днес държи рекорда в своята гимназия с неговите 1000 отбелязани точки.

През 2000г продължава образованието си в университета Франклин Пиърс в Ню Хемпшир. Завършва две специалности- Спортен Мениджмънт и Математика. Той е един от десетимата състезатели в историята на университета отбелязал най- много точки и овладял най- много борби. В колежанските му години отново е номиниран сред най- добрите състезатели в страната. Завършва през 2004г и подписва първия си професионален договор с Харлем Глоубтротърс, с които пътува 6 месеца из цяла Европа и Канада, където отборът ежедневно провежда демонстративни мачове.

През 2005г се състезава два сезона за отбора на Тайфун в Словения. През 2006г е обявен за Най-добър реализатор и Най- добър подавач в първенството. През сезон 2006/2007 е Най-добър състезател на шампионата. През следващите години продължава своята кариера във Франкфурт за отбора на Франкфурт Скайлайнърс, който участва и в международния турние Улеб Къп. Следват отбори в България- Ямбол, Балкан и Левски. През последните две години е състезател на БК Колин в Чехия, където отборът достига исторически финал за Купата на страната.

Участвал е в 8 Мача на звездите и е 6 пъти финалист в конкурса по забивки.

Джими е участвал в НБА камп на Атланта Хоукс.

Има 9 годишен опит като треньор в летни гимназиални и колежански кампове в САЩ