Зад идеята на проекта “Баскетболни деца” стои екип професионални баскетболисти и мениджъри, които има сериозен опит в организирането на спортни събития, маркетинг и кампове от подобен род.

Баскетболната и тренировъчна част ще бъде в ръцете на американския баскетболист Джими Хънт, който до неотдавна бе част от Левски София, и Мартин Дурчев – родом от Велико Търново и състезаващ се в момента за Академик Бултекс 99 от Пловдив. Джими Хънт има зад гърба си изключителен опит при провеждане на тренировъчни кампове в САЩ, през 2017 г. организира първия по рода си камп по амрикански модел в София – LEVEL UP, а от известно време е съосновател на първата за България Академия за индивидуални баскетболни тренировки за деца и професионални атлети – J Hunt for Skills Basketball Trainings

Оперативната част на баскетболния камп “Баскетболни Деца” е поверена на:

ЛИЛИ БОРИСОВА

Бакалавър по Информатика от СУ “Св. Климент Охридски”, София и по Финанси от ВТУ “Св. Св. Кирил и Методи” – Велико Търново. Магистър по Застраховане и Осигуряване на ЕС от ВУЗФ и Магистър на престижната програма на ФИФА – ранкирана номер 1 в Европа и номер 2 в света за последните години – FIFA Master in Humanities, Management and Law in Sports (2017).
Международен инструктор по баскетболна статистика на ФИБА. ФИБА лицензиран агент. Работи последователно като мениджър на отбора на Лукойл Академик (2002-2008), част е от екипа на БФ Баскетбол (2009-2014), и административен мениджър на мъжкия национален отбор по баскетбол (2010-2015).

САНДРА ВЕЛЧЕВА ХЪНТ

Бакалавър по Финанси от УНСС, София. Магистър по Бизнес Мениджмънт от Мидълсекс Юнивърсити в Лондон и Магистър по Спортен Маркетинг и Комуникации на Евролига. Работи по проекти свързани с международните отношения на Българската Професионална Футболна Лига, а също така е и Технически Делегат на ФИБА. Член на Борд на директорите на Summer Work and Travel Alumni Association. Съосновател на първата за България Академия за индивидуални баскетболни тренировки за деца и професионални атлети – J Hunt for Skills Basketball Trainings.