Баскетболни Деца намери партньори в лицето на Американски колеж Аркус и Фондация Либертарианство

Старопрестолният град Велико Търново ще приеме баскетболен камп за момичета и момчета през лятото, като идеята на екипа на „Баскетболни Деца“ е да се създаде камп от ново поколение, в който не се набляга само на спорта, а се комбинират елементи като възпитание, менторство, образователен подход, запознаване с история и култура, посещение на различни културни и исторически места, като по този начин на участниците се предостави възможност да научат повече за България.

Идеята за един по-различен спортен камп, който съчетава образователни и физически елементи бе възприета и намери съмишленици. Фондация Либертарианство и Американски колеж Аркус ще бъдат спонсори на проекта, като освен финансова подкрепа, организациите ще съдействат с образователно-менторската част на идеята. В „Баскетболни деца“ те виждат още един начин да разпространят ценностите и мисията си, като достигнат до най-малките и да са полезни за обществото.


За Фондация Либертарианство и Американски Колеж Аркус:

Фондация „Либертарианство“ е  фондация от класически тип. Тя е неправителствена, нерелигиозна и неполитическа организация, юридическо лице по българското законодателство. Фондацията има за цел да популяризира либертаринските принципи в обществото.

Фондация „Либертарианство“ вярва, че всеки човек има правото да развива себе си, за да бъде независим, а не да разчита на обществени подаяния. Фондацията подкрепя идеята, че самоинициативата на човек е възможна единствено там, където царува свободата. Именно за това фондация „Либертарианство“ участва в редица образователни инициативи, като основната цел е предприемаческия дух на обществото да бъде зароден, да има достатчно информация и избор, за да имаме привилегията да се наречем свободни.


Американски Колеж Аркус е лицензирано учебно заведение с гимназиален вид на обучение за 7 – 12-ти клас във Велико Търново. Колежът има интердисциплинарен подход към обучението, като насърчава развитието и утвърждаването на младия човек като гражданин, който е самостоятелна и свободна личност, способна да взема решения, да поема отговорност за себе си и за другите. Колежът предлага двуезично обучение и дипломна програма на международен бакалореат IB за силно мотивирани ученици.

Мисията на колежа може да се обобщи в следното: постигането на високо ниво знания във всички научни области, защото единствено знаещите могат да бъдат свободни.

Екипът на Баскетболни Деца е изключително признателен за възможността да си партнира точно с такъв тип организации, които не са изцяло от бизнес сектора, а имат неполитически и неикономически характер, и предметът им на дейност е насочен в това да изградят едно по-грамотно и по-добро общество.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *