Треньорите-ментори на „Баскетболни Деца“ | Обри Конърли

В поредицата за треньорската сила на кампа Баскетболни Деца, представяме последното треньор в екипа – Обри Конърли. Обри е със сериозна визитка и има опит в подобен тип кампове, заедно с колегата си и близък приятел Джими Хънт, по чиято покана американецът ще бъде част от Баскетболни Деца.

Обри Конърли

Роден: 3 юли 1983


Състезателна кариера:

 • Торнууд Гимназия 99-2001
 • Илинойс Валей Колеж 2002-03
 • Джаксънвил Юнивърсити 2003-06
 • Американска Баскетболна Асоциация 2007
 • Първа дивизия на Финландия 2008,09,10,12,14,15,18
 • Втора Бундеслига на Германия 2011,12
 • Финландия Корислига 2010

Треньорска кариера:

Чикаго Хайтс Хоукс U14 Момчета  2005      Джаксънвил Ред U10 Момчета 2006      Порвун Тармо Момичета 2010,11      Тренировъчен камп на Джаксънвил Юнивърсити 2006,07      Тренировъчен камп на Кристина Летман 2015 Постижения:       3 спечелени шампионата във Финландия      Най-добър гард на годината във Финландия през 2010 г.      2 пъти избран в Най-добрите 5 чуждестранни състезатели в страната (2010 и 2018)


Интересни факти: Когато бях на 8 годишна възраст подавах топките на Чикаго Булс. Тогава имах възможността да срещна Майкъл Джордан и Скоти Пипън. Имах средно по 6.2 асистенции през последната ми година в колежа, което е 9-тото най-добро постижение сред всички D1 атлети през 2006 г. Лична информация:       Бакалавър по Спортна администрация от Джаксънвил Юнивърсити      имам двама братя, по-малки от мен – Антоан и Алън      женен съм и имам син на 3 години – Лиам

Q & A

 • Какво би нарекъл правилен баскетбол ?

Баскетболът е бърза игра, трябва да се играе по този начин, с участието на всички състезатели. Защитата трябва да е основен приоритет, а нападението да  е контролирано, но и да дава свобода на състезателите да изявят индивидуалните си качества и възможности.

 • Има ли част от играта, която можеш да научиш определен състезател да изпълнява на елитно ниво ?

Елементът, в който аз се чувствам комфортно е никога да не се отказвам. Понякога можеш да  работиш много здраво, да слушаш много добре всички указания и просто не се получават нещата. Затова не трябва да се отказваш, винаги продължаваш да опитваш отново и отново, докато се получи.

 • Какво смяташ, че прави един млад баскетболист успешен ?

Това, което прави един млад състезател успешен е упоритата работа, позитивно отношение и състезателният дух.

 • Има ли философия, на някои от големите треньори, която си избрал да следваш и какво мислиш, че е най-ценното в нея? Или си изградил своя такава? Сподели ни какво проповядваш в баскетбола?

Харесвам треньори, като Грег Попович и Брад Стивънс, които са ориентирани  към отборната защита и нападение. Нещото, на което аз наблягам на състезателите като треньор е винаги да се раздават максимално в защитен план, да имат увереност в себе си и в съотборниците си. Да се окуражават един друг и винаги да работят заедно.

 • Кой е елементът в баскетболната игра, в който се чувстваш най-уверен да работиш и имаш най-голяма увереност, че можеш да предадеш знания?

Това, което аз мога да науча младите атлети е контролиране на топката, прочит на играта иподготовка за мачовете.

Обри Конърли е един от 6-те треньори, които ще работят с участниците. Едноседмичният лагер предвижда индивидуални тренировки, включващи основните баскетболни елементи – нападение, защита, дрибъл, пасове и кондиция.


Проектът „Баскетболни Деца“ се радва на изключителната подкрепа на Община Велико Търново и позитивното отношение на кмета инж. Даниел Панов, на своите партньори Фондация Либертарианство и Американски колеж Аркус – Велико Търново, на медийното съдействие от страна на Янтра Днес и на подкрепата на БФ Баскетбол.

Цените за участие в кампа във Велико Търново от 5-12.08.2018 г. са  380 лева с нощувки на база пълен пансион. Цените включват още  екипировка и участие във всички странични дейности от образователен, културен и социален характер. За повече информация, посетете официалната страница на „Баскетболни Деца“ – http://hoopkidsbasketball.com/

Facebook: https://www.facebook.com/HoopsKidsBG/

Hoop Kids | Баскетболни Деца

thecamp@hoopkidsbasketball.com

+359 88792623 | +359879 001551

www.hoopkidsbasketball.com

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *