Фондация Бауерзакс с панел „Спорт и предприемачество” като част от образователната мисия на „Баскетболни Деца“

Старопрестолният град Велико Търново ще приеме баскетболен камп за момичета и момчета през лятото. Зад пилотния проект стоят баскетболистите Мартин Дурчев и Джими Лий Хънт.

Идеята на екипа на „Баскетболни Деца“ обаче, е да се създаде камп от ново поколение, в който не се набляга само на спорта, а се комбинират елементи като възпитание, менторство, образователен подход, запознаване с история и култура, посещение на различни културни и исторически места, като по този начин на участниците се предостави възможност да научат повече за България.

Именно с образователния подход, който екипът търси в проекта, е свързана фондация Бауерзакс. Фондацията е създадена през 2013 г. от млади икономисти, които доказват, че получаването на нови знания определено може да бъде забавно и приятно, особено когато става въпрос за инициативите, част от образователната платформа „Предприемачът като откривател“ – един от проектите на НПО-то.

Специален фокус на образователния панел, част от лагера Баскетболни Деца, е „Света на спорта“. Екипът на Бауерзакс ще моделира темите, свързани с икономика, като ще се разглеждат през призмата на спорта, а обучението ще е базирано на игри, казуси и практически занимания. Ще бъде обърнато и внимание на важността на конкуренцията в спорта и в икономиката като движеща сила, както за поставяне на рекорди така и за създаване на иновации.

Участниците ще имат възможност да се премерят сили и в организиран „Treasure hunt – организиран лов на съкровища, решавайки икономически загадки в околностите на Спортния лагер”, в който ще трябва да приложат своята бързина и наученото в панела.

Панелът за предприемачество ще бъде последван от допълнителни сесии с подобен характер, които ще се комбинират с баскетболни тренировки за усъвършенстване на индивидуалните умения и дейности, свързани с посещения на забележителности и атракциони, както и такива за подобряване на уменията за работа в екип, и споделена отговорност.


Проектът „Баскетболни Деца“ се радва на изключителната подкрепа на Община Велико Търново и позитивното отношение на кмета инж. Даниел Панов, на своите партньори Фондация Либертарианство и Американски колеж Аркус – Велико Търново, на медийното съдействие от страна на Янтра Днес и на подкрепата на БФ Баскетбол.

Цените за участие в кампа във Велико Търново от 5-12.08.2018 г. са  380 лева с нощувки на база пълен пансион. Цените включват още  екипировка и участие във всички странични дейности от образователен, културен и социален характер. За повече информация, посетете официалната страница на „Баскетболни Деца“ – http://hoopkidsbasketball.com/

Facebook: https://www.facebook.com/HoopsKidsBG/

Hoop Kids | Баскетболни Деца

thecamp@hoopkidsbasketball.com

+359 88792623 | +359879 001551

www.hoopkidsbasketball.com

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *