Скъпите гости-приятели на „Баскетболни Деца“ | Венцислав ВЕЛИКОВ

В три поредни дни екипът на „Баскетболни Деца“ ще представи гостите на едноседмичния баскетболно – образователен камп. В програмата е заложено участниците да се срещнат с представители на всички звена на баскетболната игра, които могат да споделят опита си и да предадат знания и личен пример. Като част от идеята на събитието бе да се включат и елементи на менторство, които екипът на „Баскетболни деца“ ще осигури именно чрез гост-участниците.

„Баскетболни Деца“ представя Венцислав Великов.

Роден e на 03.03.1984 г. в гр. Добрич. Започва да тренира баскетбол, когато е на 10 години. Един от най-добрите му приятели го помолил да отиде с него до залата и от този момент не е пропускал тренировка.  Преминава през всички възрастови групи в отбора на Добрич. След като продължава образованието си в Икономически университет Варна, става част и от университетския отбор. Същевременно е играл и една година в новосформирания отбор на БК Варна, но след това се ориентирал към съдийството. Споделя, че не може да се похвали с професионален опит, тъй като рано осъзнал, че няма качествата да бъда играч на високо ниво и точно това е причината да се ориентира към съдийството.

От две години е регионален инструктор към Съдийската Комисия на БФБ и отговаря за обучението и назначенията на съдиите при подрастващи. „Изключително интересно е и ми доставя огромно удоволствие да виждам и спомагам до колкото мога за израстването на младите съдии.” споделя Великов.

В момента Великов е в Топ 2 на баскетболния съдийски елит, като през голяма част от сезон оглавяваше ранглистата. От 2013 г. е ФИБА съдия (международен), като преди броени дни приключи поредното ФИБА състезание за него – Европейско първенство за 18 годишни момчета в Прищина, Косово. На 3-ти март, когато е и рожденния му ден, Великов бе главен съдия на финала за Купата на България, който се проведе именно във Велико Търново.

Венцислав Великов ще се опита да сподели как изглежда баскетбола през погледа на един съдия, и ще отговори на всички въпроси на участниците свързани с професията баскетболен рефер.  Той ще разкаже за себе, как е избрал да стане съдия, какво е да си баскетболен рефер и се надява да успее да предаде любовта към това, което прави на „Баскетболните деца“. Сесията на българския рефер е предвидена за вторник – 07.08. следобед.


Едноседмичният лагер предвижда индивидуални тренировки, включващи основните баскетболни елементи – нападение, защита, дрибъл, пасове и кондиция.

Проектът „Баскетболни Деца“ се радва на изключителната подкрепа на Община Велико Търново и позитивното отношение на кмета инж. Даниел Панов, на своите партньори Фондация Либертарианство и Американски колеж Аркус – Велико Търново, на медийното съдействие от страна на Янтра Днес и на подкрепата на БФ Баскетбол.

Цените за участие в кампа във Велико Търново от 5-12.08.2018 г. са  380 лева с нощувки на база пълен пансион. Цените включват още  екипировка и участие във всички странични дейности от образователен, културен и социален характер. За повече информация, посетете официалната страница на „Баскетболни Деца“ – http://hoopkidsbasketball.com/Facebook: https://www.facebook.com/HoopsKidsBG/

Hoop Kids | Баскетболни Деца

thecamp@hoopkidsbasketball.com

+359 88792623 | +359879 001551

www.hoopkidsbasketball.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *