40 български деца се събраха в първото издание на “Баскетболни Деца”

Пилотното издание на образователно-баскетболния летен лагер “Баскетболни Деца” – Hoop Kids стартира днес във Велико Търново. 40 български деца от цяла България се записаха за участие в едноседмичния камп. 6-мата треньори приветстваха участниците, запознаха ги със седмичната програма и правилата. Точно в 16:00 часа всички бяха в зала Ивайло, където се проведоха мачове за оценяване и разпределяне на възрастовите групи, както и официална фотосесия на кампа.

В следващите дни “баскетболните деца” ще имат възможност да работят индивидуално с треньорите в областта на защита, стрелба, подаване, кондиция и дрибъл.

Детайлна програма на събитието може да намерите тук

Сред участниците са най-полезните състезатели на финалите за момчета до 14 години – Симеон Димитров (Академик Бултекс 99), момчета за 12 години – Александър Гавалюгов (Балкан) и момичета за 16 години – Ивайла Георгиева (Черно море Одесос).

Програмата предвижда туристическа обиколка на Велико Търново и посещение на аудио-визуалния спектакъл “Звук и светлина”, както и разглеждане на занаятите на Самоводската чаршия.


Проектът „Баскетболни Деца“ се радва на изключителната подкрепа на Община Велико Търново и позитивното отношение на кмета инж. Даниел Панов, на своите партньори Фондация Либертарианство и Американски колеж Аркус – Велико Търново, на медийното съдействие от страна на Янтра Днес и на подкрепата на БФ Баскетбол.

Цените за участие в кампа във Велико Търново от 5-12.08.2018 г. са  380 лева с нощувки на база пълен пансион. Цените включват още  екипировка и участие във всички странични дейности от образователен, културен и социален характер. За повече информация, посетете официалната страница на „Баскетболни Деца“ – http://hoopkidsbasketball.com/


Facebook: https://www.facebook.com/HoopsKidsBG/

Hoop Kids | Баскетболни Деца

thecamp@hoopkidsbasketball.com

+359 88792623 | +359879 001551

www.hoopkidsbasketball.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *